Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra
Kultúra
KoncerTó: Klassz(ikusok) a Parton Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. június 15.
ImageHárom napon keresztül, három helyszínen. Ez most nem a foci Eb, hanem valami egészen más, egy különleges kikapcsolódás a Velencei-tó partján és annak közelében. Idén először rendezik meg a KoncerTó komolyzenei koncertsorozatot, amelyen június 23–25. között több előadással készülnek az érdeklődőknek.
Tovább...
 
Jazz mindenkinek - Alba Regia Feszt! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. június 12.
ImageAugusztus 9-11-ig ismét eluralkodik a zeneőrület Székesfehérvár belvárosában! A világhírű német Mo’Blow mellett a hazai jazz-funk szcéna krémje vonul fel a színpadokon. Többek között Szakcsi Lakatos Béla, a Garami Funky Staff, a Varga János Project, az Oláh Krisztián Trió, a Kéknyúl Hammond Band, KosziJanka és az Irie Maffia énekesnő, Sena koncertjeit élvezhetjük idén.
Tovább...
 
Két darabbal szerepel a Vörösmarty Színház az idei POSZT-on Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. június 12.
ImageIdén a Vörösmarty Színház két produkcióval vesz részt a június 18-ig tartó Pécsi Országos Színházi Találkozón. A Tizenkét dühös ember című bűnügyi játék a POSZT versenyprogramjában, a Hekabé pedig az OFF-programban látható.
Tovább...
 
Carmina Burana - Tizenöt éves évforduló Nyomtatás E-mail
Írta: Gáti Katalin Teodóra   
2016. június 12.
Carmina Burana című táncjátékának tizenöt éves évfordulóját ünnepelte a Műpában a Szegedi Kortárs Balett. A napfény városának társulata közel háromszázadik alkalommal állt színpadra Juronics Tamás legnépszerűbb koreográfiájával. A nézők ovációval, zúgó tapsviharral jutalmazták az ikonikus darabot, amely mindig hasonló sikert hozott a Szegedi Kortárs Balett számára nemcsak Magyarország szerte, de Európa számos országában és tengerentúlon is.
Tovább...
 
Bemutatják A rosszul őrzött homokóra című meseantológiát Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. június 10.
ImageA Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár épületében mutatják be szombaton délelőtt 10.15 órakor a Tündérszó Meseíró Pályázat díjnyertes műveit tartalmazó „A rosszul őrzött homokóra” című mesegyűjteményt. A 250 oldalas, 54 történetet és 82 illusztrációt tartalmazó kötet tiszteletpéldányait az ünnepség keretében adják át az alkotó gyerekeknek. Az eseményre minden érdeklődőt szeretettel várnak!
Tovább...
 
Szimfonik Táncdalfesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. június 08.
ImageSzámos hazai sztárt indított el pályáján a „Táncdalfesztivál” című tehetségkutató műsor, melyet ötven évvel ezelőtt, 1966-ban rendezett meg először a Magyar Televízió. A jeles évforduló kapcsán az egykori sikerdalokból állított össze egy koncertre való csokrot az Alba Regia Szimfonikus Zenekar. A fülbemászó dallamokat a Szimfonik Táncdalfesztiválon hallhatja a közönség, a június 13-i estre még lehet jegyeket váltani.
Tovább...
 
Kulturális kavalkád a 17. Jam-Bory-Vár kisfesztiválon Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. június 08.
ImageTizenhetedik alkalommal rendezik meg szombaton a Jam-Bory-Vár kisfesztivált. A programsorozat keretében idén is kiváló kortárs művészek szórakoztatják a közönséget. A 17. Kortárs Művészeti Fesztivál eseménysorozat zárásaként a MéhKasAula és a Bory-vár közös rendezésében megvalósuló Jam-Bory-Vár kisfesztivál az idei esztendőben is élménydús programokat kínál minden résztvevőnek. Az esemény egyik leglátványosabb elemeként sötétedés után a várban a MéhKas Dia Projekt festett fényei varázsolják el a közönséget.
Tovább...
 
Gazdag programkínálat az Ünnepi Könyvhéten Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Progszervező Kft., Fraller Ildikó   
2016. június 08.
ImageMinden korosztály találhat kedvére való programot a 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok székesfehérvári rendezvénysorozatának kínálatában. A megnyitót június 9-én, csütörtökön 17.00 órakor tartják a Vörösmarty Társaság termében, de a programok már június 6-án, hétfőn elindultak és tíz napon át tartanak.
Tovább...
 
ismét kórusversenyen járt a Vox Mirabilis Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. június 07.
Június 3-a és június 5-e között rendezték meg a Mária Rádió II. Kórusversenyét Budapesten, a Szent Gellért Templomban, 47 kórus 1200 énekese gyűlt össze a verseny 3 napja alatt. A Vox Mirabilis Kamarakórus 2 kategóriában is versenyzett: a szabadon választott versenyprogramban és a kötelező kórusműhöz kötött versenyprogramban.
Tovább...
 
Az én váram - Az én hazám Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. június 07.
Image„Az én váram – Az én hazám” címmel kiállítás nyílta Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban a Nemzeti Összetartozás Napja jegyében. A történelmi várak megismerését célzó gyermekrajzpályázatot a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete hirdette meg. A díjátadó ünnepségen köszöntőt mondott Róth Péter alpolgármester, a kiállítást Spányi Antal megyés püspök nyitotta meg.
Tovább...
 
Változás a FEZEN nagyszínpadán Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. június 06.
ImageCsere és két új fellépő a FEZEN egyik nagyszínpadán. Nagyjából egyszerre érkezett a hír a The Cult és az Anthrax zenekaroktól, hogy az élő szerződés ellenére mégsem tudnak fellépni idén Székesfehérváron. A fesztivál szervezői ugyancsak minőségi külföldi zenekarokkal pótolják a kiesőket. Csütörtökön Yngwie J. Malmsteen és a DIO Disciples érkezik a FEZEN-re, és várhatóan néhány napon belül - a teljes program kíséretében - a szerdai fellépő nevére is fény derül.
 
<< Első < Előző 301 302 303 304 305 306 307 308 309 310 Következő > Utolsó >>

Eredmények 3389 - 3399 / 6193